29.11.10

Slog på stort!

Bakade tre satser muffins, ägg- och glutenfria dessutom! En sats räcker gott till sex stycken stora muffins. Använder man vetemjöl och ägg blir de fluffigare och större, men det går bra utan också, de blir farligt goda!
Grundrecept:
  • 2 ägg eller äggsubstitut
  • 1,5 dl socker, gärna råsocker
  • 3/4 dl mjölk eller grädde
  • 100g smör eller margarin
  • 2,5 dl mjöl (glutenfritt i det här fallet)
  • 1 1/2 msk potatismjöl
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
225 grader i 15-20 min beroende på hur stora de är.
Grundrecept + 0,5 gram saffran, ett litet paket russin och
"en slant" mandelmassa i mitten. Pärlsocker ovanpå.
Grundrecept + kardemumma efter smak, frusna hallon
och en bit nougat i mitten, florsocker ovanpå.
Grundrecept + en halv vaniljstång, frusna blåbär
och lite smuldeg (gjord på smör, havregryn, sirap,
socker och mjöl) på toppen.

1 kommentar: