30.11.10

Ny favorit.

29.11.10

Slog på stort!

Bakade tre satser muffins, ägg- och glutenfria dessutom! En sats räcker gott till sex stycken stora muffins. Använder man vetemjöl och ägg blir de fluffigare och större, men det går bra utan också, de blir farligt goda!
Grundrecept:
  • 2 ägg eller äggsubstitut
  • 1,5 dl socker, gärna råsocker
  • 3/4 dl mjölk eller grädde
  • 100g smör eller margarin
  • 2,5 dl mjöl (glutenfritt i det här fallet)
  • 1 1/2 msk potatismjöl
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
225 grader i 15-20 min beroende på hur stora de är.
Grundrecept + 0,5 gram saffran, ett litet paket russin och
"en slant" mandelmassa i mitten. Pärlsocker ovanpå.
Grundrecept + kardemumma efter smak, frusna hallon
och en bit nougat i mitten, florsocker ovanpå.
Grundrecept + en halv vaniljstång, frusna blåbär
och lite smuldeg (gjord på smör, havregryn, sirap,
socker och mjöl) på toppen.

I rätt händer.

Så blev jag godisansvarig också.

Observera, viktigt!

Om någon någonsin skulle undra varför jag aldrig bloggar på helgerna så är det för att jag har andra viktigare saker för mig då. Hey, på vardagarna jobbar jag ju bara.

26.11.10

Världens godaste idé.

Varför har ingen kommit på att sälja dubbla pepparkakor med ädelostfyllning för? Varför ska jag behöva bre pepparkakorna själv? Om jag slipper bre skulle jag hinna äta många fler pepparkakor!

Tight!

Idag är en bra dag. Idag har jag på mig ett par jeans som jag inte har använt på 1 år ungefär. De sitter som ett smäck utan att överflödig Tesan ramlar ut och svämmar över kanterna. I feel good!

25.11.10

Grey.

Efter gårdagens grådaskighet (ja, det är ett ord) så tänkte jag att jag skulle liva upp min klädsel idag men sedan vet jag inte riktigt vad som hände i morse för idag har jag varit minst lika grå. Till och med naglarna är gråa.